diumenge, 10 de gener del 2021

CONSERVEM L'ILLA DE LES BUGADERES TAL COM ESTÀ


Fa ja uns quants anys vaig visitar la masia de ca l'Eudalt, la mestressa de la qual es diu Maria i és una dona molt trempada que em va ensenyar la masia i els terrenys i els espais de treball de d'un petit i interessant museu on es mostrés un determinat model de vida de fa prop més de cent anys.

Ja el govern municipal socialista de l'època volia fer-los fora de la seva casa i terres, els volien expropiar en nom del planejament urbanístic de l'època, finalment van arribar a l'acord que els permetia viure a "casa seva " fins el final de les seves vides.

Aquesta era última notícia que d'aquest indret tenia, ara altra vegada els senyors de l'Ajuntament i els seus plans a vegades estrambòtics, volen desvirtuar l'illa de les bugaderes de la que aquesta masia i terres en formen part més dues cases més molt similars a les del carrer Aiguafreda.

Volen ampliar la Baixada de can Mateu, construir pisos a l'altra banda de la baixada de Can Mateu, contra els que ningú té res a dir i on ara hi són les cases i els horts fer espai verd, que més verd del que és ara mateix no ho serà pas, i ben cuidat pels seus habitants.

El Municipi ha arribat a donar permisos per fer horts en espais petits de la ciutat on un es preguntava, que coi podran plantar aquí, en canvi en un terreny ampli com aquest on hi ha hagut horts tota la vida, que es podrien convertir en horts urbans, mira per on aquests se'ls volen carrergar, no hi ha qui els entengui, mireu quin bé dels déus d'horta que hi tenen:





La masia de ca l'Eudalt és de 1854 i podria convertir-se en un lloc de trobada on es pogués assessorar sobre el món rural, sobre els noms de les diferents espècies de verdures i arbres fruiters i sobre co tenir cura d'un hort.


Veient venir el que s'acostava, com es podia complicar futur de part de l'illa de les Bugaderes, entitats com El Pou, i l'Associació de Veïns d'Horta van fer arribar el seu desacord amb els plans de l'Ajuntament i s'ha obert un espai per recavar firmes dels veïns i persones que estiguin en desacord amb la desafortunada decisió del Consistori :
.















1 comentari:

  1. Sento que aquet petit patrimoni del barri acabi per desapareixer. Mentre tant li podriau recordar a las persones que viuen allá, que podrien ser un xic mes amables amb la gent que els visita , perque poder gracies a aixo fins ara han conservat las seves cases...
    Que deixin de dir mentides, no es cap carrer privat (verificat per l´ajuntament de Barcelona) que deixin de maltractar a la gent que els va ha veure per coneixer la seva historia i que recordin que a la via publica es pot fotografiar qualsavol cosa...

    una persona humillada per las bugaderes d´horta

    ResponElimina