dilluns, 20 de febrer de 2012

QUÈ HA PASSAT AMB EL PROJECTE DE LA FINCA RAVETLLAT-PLA?

Casa familiar


Disposició de la finca en general

Avui ens hem despertat amb una notícia inquietant per a tots els veïns del Guinardó, la Finca del Dr. Ramon Ravetllat Pla, contràriament al que ens pensàvem,  no està en mans de l'Ajuntament de Barcelona sinó que se n'ha fet càrrec una Fundació Privada que actua sota el nom de Ramon Pla Armengol.

Qui vulgui saber  més dades d'aquesta fundació podeu entrar en el seu Web, el link del qual incloem
Sembla ser que la Sra. Pla no va arribar pas a cap acord amb l'Ajuntament (algú hauria de donar les degudes explicacions al respecte) i, va decidir que un cop morta (va morir el febrer de 2011), es crees  una fundació amb el nom del seu pare per administrar els seus bens, sense aclarir ni poc ni massa qui mou els fils de la fundació en qüestió, encara que ens ho podem imaginar fàcilment.

Es veu que la Fundació ha redactat una NOTA DE PREMSA, mitjançant la qual fa saber "a los medios", no sabem pas quins, que la Fundació és l'única hereva de doña Núria Pla q.e.p.d (vol dir en pau descansi) de la finca i la casa familiar, firma el Presidente del Patronato,  illegible i sense identificació, ja que no figura el nom de la persona  responsable de l'escrit. La nota escrita en castellà, of course.

Les finalitat d'aquesta associació, segons es descriu en el seu WEB, són de caire cultural, religiós i mèdic-científic", una barreja si més no curiosa.


Des d'aquí, voldríem fer una crida a la regidora del districte Horta Guinardó a la fi que doni als veïns les explicacions oportunes  respecte les raons que han propiciat aquest desgavell i  si el litigi amb aquesta Fundació té alguna possibilitat de ser redreçat i que la finca pugui destinar-se finalment per us i gaudi dels veïns del barri.
Les raons que dona el Web FORUM DE LES ARTS del procés del conflicte, es condensen  en el paràgraf que seguidament reproduïm.:


"Núria Pla, vídua i sense fills, decebuda per la manca d’interès de l’Ajuntament de Barcelona per la seva col·lecció i molesta per l’expropiació de la seva finca per part de la mateixa administració, ha deixat la seva col·lecció a una fundació creada a la seva mort. En el moment d’escriure aquestes ratlles, la web de la fundació (http://www.fundacion-rpa.org) està en procés de creació i està realitzant un inventari exhaustiu dels fons La Fundació Ramon Pla Armengol, segueix hores d’ara amb el litigi amb l’Ajuntament per l’expropiació de la finca, que hauria de passar a mans públiques a la mort de la seva propietària. Caldrà seguir aquesta història i desitjar que els actuals polítics i tècnics municipals tinguin més sensibilitat que els anteriors i es pugui convertir la seu de la Fundació en alguna cosa semblant al Instituto Valencia de Don Juan (obert al públic puntualment o sota demanda), per tal  de no trossejar la col·lecció o, encara pitjor, que aquesta acabi oblidada en uns magatzems, lluny de l’abast del públic. Cal recordar que la seva propietària sempre estigué oberta a ensenyar la col·lecció a qui li ho demanava i que, segons ella des dels orígens de les seves adquisicions, sempre pensà en convertir la seva col·lecció en quelcom a l’abast de tothom.
Imatges: Imatges obtingudes de la pàgina web de la Fundación Privada Ramón Pla Armengol.

(Aquest escrit forma part d'un  artícle molt més extens que podeu llegir clicant aquest link de sota).

FORUM DE LES ARTS 


Preguntem: És aquesta una altra versió del problema que es va generar amb la venda de les fotos de la Guerra Civil Espanyola que van anar a parar a Salamanca en comptes de fer-se'n càrrec la Generalitat?

Senyors de l'Ajuntament volem que algú de vostès doni deguda satisfacció a les preguntes que tots plegats ens fem  i principalment als veïns del Guinardó afectats directament pel canvi de plans pel que respecte a finca i edifici  Ravetllat-Pla.