divendres, 23 d’octubre de 2015

MUSEU DE MOBLES ANTIC - Col·lecció Núria Pla

Avui dia 22 d'octubre la Fundació Ramon Pla Armengol, ha mostrat tres sales del que serà el futur Museu de la Col·lecció de Núria Pla.
Tot l'acte que ha s'ha constituït bàsicament en la presentació dels membres de la Fundació Ramón Pla Armengol, història de l'Institut  Ravetllat Pla i la seva importància mèdica i  històrica en el tractament de la tuberculosi, glossari de la vida de Ramon Pla Armengol el seu fundador i de la seva continuadora i filla Núria Pla Montseny 

Ramón Pla Armengol i Núria Pla Montseny. Foto Carme Martín

i  presentació del premi de la Fundació Ramon Pla Armengol,  on dos investigadors, un de l'Hospital Clínic i un altre de l'Hospital de Sant Pau, han estat guardonats amb el premi d'aquest any.

Guanyador del premi d'investigació d'aquest any 

Han assistit els membres de la Fundació, familiars i amics de Núria Pla, la Regidora i el Gerent del Districte Horta-Guinardó, l'associació El Pou, L'associació de veïns Joan Maragall, i destacats membres del Col·legi de Metges de Barcelona.

Desprès d'un excel·lent refrigeri, els presents hem pogut accedir a les sales ja restaurades del futur museu, on tot s'ha de dir, les peces estaven exquisidament presentades.


Alguna de les peces exposades. Foto Carme Martín


La visita al museu serà gratuïta i per inscriure's s'haurà d'accedir al Web de la Fundació


Els mobles exposats són veritables obres d'art en si mateixos.  Desitgem que tota la instal·lació,  casa privada i antic Institut Ravetllat-Pla,  es puguin rehabilitar el més aviat possible per a gaudi dels veïns i de tots els barcelonins.

Desitgem també, que l'Ajuntament de Barcelona restauri el més aviat possible el gran parc que rodeja tot l'edifici en benefici dels veïns de la zona.

Quan la iniciativa privada i les Institucións es posen d'acord, es poden aconseguir grans coses i aquí en tenim la prova.


Fotos de Carme Martín.

2 comentaris:

Montse Comerma ha dit...

Gràcies per la info. Hi aniré! :-)

Antuan Artista Multidisciplinar ha dit...

Por desgracia la visita ya no es gratuita. Cuesta 7€.