dissabte, 12 d’abril de 2014

PROPOSTA ALS VEÏNS D'HORTA SOBRE EL FUTUR DE LES VIES DE TRAM TROBADES EN LES OBRES DE LA PLAÇA

Veïns, fa un parell de dies en les obres de rehabilitació de la Plaça Eivissa, van sortir a la llum les antigues vies del tramvia que la circumdava .

Moltes persones s'han apressat a fer fotografies del fet, són vies històriques, el tramvia va significar molt per la vila en el seu moment i està en l'imaginari col·lectiu de tots nosaltres.Un dels primer tramvies d'Horta
Algú ha fet arribar a la Biblioteca de Can Mariner un tram perquè el guardin com record però entenem que no és suficient amb aquest fet per servar el record del tramvia d'Horta.

tram lliurat a la Biblioteca de Can Mariner

Ens agradaria que amb les vies es pogués realitzar un monument al TRAMVIA D'HORTA, de fet  un  dels ferrers del barri s'ofereixeix juntament amb d'altres a dur-lo a terme.

 Necessitem fer arribar a les autoritats les nostres inquietuds i que  facin algun pas per salvar aquestes vies de ser enviades a la deixalleria


Fotos de Carles Sinmas i  Jordi Balcells

Aquí teniu l'adreça electrònica de l'Alcalde perquè qui ho consideri interessant faci aribar la nostra proposta a l'Ajuntament de Barcelona.


Envieu la vostra adhesió a la proposta a l'Alcalde de Barcelona

A la dreta a dalt de tot del bloc hi trobareu una enquesta al respecte per si la voleu contestar.

5 comentaris:

miguelitro ha dit...

Bona trobada, no ho sabia!!.

Una petita fita amb menció al lloro del Quimet no seria mala idea, incloent alguna imatge i placa conmemorativa seria adient, jo ja he enviat la meva carta a l´alcalde.

Bona feina de difussió Carme, i gràcies a la gent del barri que ho ha posat en públic.

Ricard ha dit...

Bona idea la de conservar els carrils del tramvia d'Horta. No deixa de ser un patrimoni industrial, igual que les rosetes que subjectaven els cables que aguantaven la catenària per on els tramvies prenien el corrent elèctric. Encara se'n veuen en alguns edificis.

CeramicaHorta ha dit...

M'agrada la idea d'una escultura al tramvia a la plaça Eivissa, però l'alcalde. jo que las vaig veure en superfície diré que el millor que hagués pogut passar és deixar-les a terra com a record, aquesta si seria la millor escultura.

carme ha dit...

Dons es podria haver fet un peu sobre el que es depositessin les vies tal com raja, no em semblapas una mala idea.

Anònim ha dit...

Hola,

A Sant Adrià acabo de descobrir un petit tram de l'antic tranvia de via mètrica de Badalona a Trafalgar, amb els adoquins i tot!, aquestes pot ser hi som a temps de conservar-les.