dijous, 14 de febrer de 2013

SEGUEIX EL CULEBROT TORRE GARCINI

 Torre Garcini és una masia del segle XVII molt ben conservada, de les poques que queden en el Guinardó que fins fa poc més de cent anys havia estat una zona eminentment agrícola On van regnar les poc més de 50 masies que poblaven el territori .La conservació de la Torre Garcini està en la corda fluixa des de fa ja més de cinc anys. si voleu coneixer els avatars que ha viscut la finca des de que els últims propietàris la van vendre a l'empresa constructora que ara mateix la posseeix, cliqueu el link que segueix:Les nostres autoritat, com sempre, van molt per darrera del que la gent del carrer vol o necessita, estiren el tema com un xiclet, com si s'hagués de sol·lucionar per si sol, sense posar-hi cap voluntat política i mentrestant, la masia es degrada o pot ser ocupada per persones que res tenen a veure amb els interessos del barri..

Abans d'ahir un grup d'okupes que, a més no eren ni del país (sembla que parlaven llengües estrangeres), van entrar a Torre Garcini  amb ànim de fer-ne territori propi. Van penjar les seves pancartes als balcons del primer pis, això sí escrites en català i aclarint que aquella no seria un de les moltes masies que anirien a terra per culpa de l'especulació del sol.

Va sonar l'alarma que hi ha instal·lada a la casa i un veí que es va adonar del problema, va trucar ràpidament a la Guàrdia Urbana que va entrar en la finca i els va fer fora. Però clar, qui ens assegura que l'ocupació no es tornarà a produir a la primera de canvi, es veïns estan farts de fer de guardes del lloc.


Les tres primeres fotos de JA Domingo i la quarta de C. Elies

Per evitar-ho a la constructora no se li ha acudit res més que tapiar les finestres de la masia convertint-la en un fantasma de si mateixa, quina pena.

Les finetres tapiades de la masia

I mentrestant, què fan les nostres autoritats amb un conflicte que s'allarga ja més de cinc anys?, algú ho sap del cert?, deixen passar els dies com si el temps no tingués cap valor.

Alguna veïna m'explica que en Tries (l'alcaldable aleshores) els va prometre que la masia seria pel barri. Ja se sap, quan algú vol arribar a un càrrec promet el que sigui, ara li preguntes per Torre Garcini i segur que no sap de què li parlen.

No sé que espera l'Ajuntament i l'empresa Núñez i Navarro per trobar una solució al conflicte. Algú vinculat a la Seu del districte ens ha exposat que cada cop que se li presenta una alternativa l'empresa constructora, se la queda dos mesos suposadament per a poder-la estudiar i desprès la declina i així va estirant els mesos i els anys.

Ara rai a en Núñez i Navarro no té cap pressa per construir no es ven pràcticament res.

Mentrestant, grups marginals es poden fer forts en la masia i desprès ves-los al darrera per fer-los fora, a part dels múltiples problemes que tot plegat comportarà pels veïns de la masia, situada en un dels passatges més tranquils del Guinardó.

Per cert, resulta estrany que els diaris de Barcelona no es facin ressò de la notícia, serà perquè els veïns del Guinardó no fan prou soroll per reivindicar els signes o edificis locals  que formen part de la seva història?.

 Amb aquest tarannà de quedar-se a casa sense immiscuïrse en històries que no són o no considera pròpies, el barri ha anat perdent, un darrera els altre, edificis i masies que eren característics de la zona i el barri està perdent, sinó és que ha perdut ja, els seus trets característics per convertir-se en una zona sense cap personalitat com moltes existents, plena d'edificis de pisos tots iguals i carrers farcits de cotxes. En les nostres mans està millorar tot plegat, des de d'alt no ens ho faran pas.
  • Fonts informatives . Juan Antonio Domingo Fotos. Carme Elies Foto. .

2 comentaris:

SalvemlaRotonda ha dit...

L'ajuntament, tant de dretes com d'esquerres, prefereix fer costat a especuladors com Núñez y Navarro que no pas als veïns. Barcelona és dels poderosos i ens l'estan robant als barcelonins. Una llàstima, la majoria de polítics cada dia deceben més. Molta sort! Tant de bo salvem Torre Garcini!

carme ha dit...

gràcies si voleu signar per la masia ho podeu fer a:
https://www.change.org/es/peticiones/ajuntament-de-barcelona-salvem-torre-garcini