dijous, 26 de gener de 2012

SALVEM LA FONT D'EN FARGUES!!!Fa uns dies, passejant pel nostre barri ens vam apropar fins a la Font d'en Fargues, entranyable lloc per a tot el veïnat de l'entorn .

Vam quedar tots astorats davant la imatge de degradació, brutícia i abandó que donava l'indret en general, convertit en  un campament de gitans portuguesos, ple de caravanes  i d'estris típics de tot campament habitat..

Al barri no ens en queden malauradament, tants  llocs emblemàtics com perquè la desídia dels propietaris i la lentitud de l'dministració de justícia permetin aquesta situació totalment anòmala.Els propietaris del restaurant que va tancar portes el 2010, s'han limitat a tapiar portes i finestres i han deixat la resta a la ma dels déus.

En fi vam decidir enviar una carta a la Seu del districte denunciant el que passava, aquesta ha estat la resposta de l'Administració:

En resposta a la seva comunicació rebuda el 14/01/12, amb codi 3674ZCX sobre l'espai al barri de la Font d'en Fargues, li informem que la finca que vostè esmenta i tot el que conté (edifici i font) són de propietat privada, si bé existeix la voluntat de recuperar l'espai per al barri quan sigui possible. Per tant, l'Ajuntament no pot dur a terme cap acció, ja que no és de propietat pública.

El restaurant va tancar la seva activitat el juny del 2010 i va ser ocupat per primera vegada a principis d'agost del mateix any. En aquests casos, l'Ajuntament només pot fer el requeriment a la propietat per tal que en denunciï l'ocupació amb l'objectiu que el jutge n'ordeni el desallotjament. I així es va fer, de forma que el maig del 2011 va ser desallotjada. La propietat va tapiar el restaurant, però nous ocupants hi van entrar i es va tornar a denunciar. En aquests moments s'està a l'espera de la resolució judicial.


L'Ajuntament és plenament conscient que l'ocupació està generant molts problemes, sobretot de brutícia,  i que a l'interior hi ha elements per protegir (quiosc  i font). S'està fent un seguiment intens de la situació, així com les actuacions especials de neteja de l'entorn i, alhora, mantenint converses amb els ocupants amb l'objectiu que respectin al màxim la font i el quiosc modernistes. Però, més enllà d'això, no es pot fer cap actuació que no sigui fer el seguiment de la denúncia efectuada pel propietari.


Atentament,


Districte Horta-Guinardó

Ajuntament de Barcelona


 Bé, al menys n'estan al corrent, ja és alguna cosa, segur que l'Associació de Veïns de Font d'en Fargues ja han fet la seva feina però, no estarà de més que totes les persones del barri que puguin o vulguin, s'afegeixin a la denuncia  individualment, no costa res, només cal entrar per internet a a Seu del Districte i presentar una un escrit denunciant el fet i fent constar la vostra repulsa.

Ens agradaria que el lloc quedés en mans de l'Ajuntament i que es fes un parc on les persones poguessin accedir-hi  lliurament i seure a l'ombra com ho havien fet anys en darrera.


 


 


4 comentaris:

Anònim ha dit...

yo hice la comunion alli, mi hermana tambien. era un lugar de paz y descanso como pocos quedan en Barcelona. Me molesta que cambien los lugares emblematicos y los transformen en algo que no son.No hay respeto a nada. Deberiamos todos los Barceloneses crear una institucion que proteja estos lugares, sean propiedad privada o publica, se trata de lo poco que queda de nuestros recuerdos. Hemos soportado grandes trasformaciones en nuestra ciudad desde las Olimpiadas hasta este dia apenas se parece a la Barcelona en que nacimos y es muy triste. Porque siempre queremos ser como otras metropolis cuando nuestra ciudad era un lugar bonito y tranquilo...estoy harta de ver chapuzas x todas partes, miles de edificios que nisiquiera esta habitados construidos sobre nuestros recuerdos. Espero esta crisis sirva de leccion a todos los que se han dedicado a destrozar nuestra ciudad y nuestros recuerdos, y que las proximas generaciones sepan elegir mejor.el dinero va y viene, los lugares emblematicos solo estaran si los protegemos y los cuidamos.
http://stores.ebay.es/BilmaChic

carme ha dit...

ara mateix a la font d'en Fargues està ocupada per gitans portuguesos, esperem que algú actuï i la font no acabi desapareixent.

Anònim ha dit...

Fuí a recordar mi infancia y me sentí absolutamente conmocionado por cómo estaba la Font d'en Fargas, que muy bien explicáis en la página web, y por la sensación de suciedad y "riesgo" en la zona del parque del Guinardó que allí se inicia, por el tipo de bandas que transitaban.

carme ha dit...

hi ha propietaris privats que no es mereixen tenir en propietat llocs com aquest. No sé si finalment han presentat denúncia per l'ocupació a la fi que la justícia actuí però sinó fos així hauria d'haver unes altres maneres de fer fora els ocupant.