dijous, 22 de setembre de 2011

HORTA - barris de muntanya
DES DE MONTBAU FINS A SANT GENIS DELS AGUDELLS

Els integrants de la Troup d'Història, hem fet la tercera caminada pel barri d'Horta, aquest cop visitant Montbau i Sant Genís dels Agudells.

La caminada que tenia com a punt de trobada la sortida de metro de la L3 Mundet. 

Tot pujant pel Passeig dels Castanyers, hem visitat el velòdrom d'Horta, una obra  de 1984, en la que s'ha celebrat un Campionat Mundial de bicicros i les proves olímpiques de 1992 del mateix esport, infrautilitzada i en un estat de conservació que deixa  molt que desitjar, però cal remarcar que el parc que arriba fins a les portes del Palau del Marquès d'Alfarràs, és molt maco i agradable.

En arribar, ens trobem amb la desagradable notícia que per entrar a visitar els jardins s'ha de pagar l'entrada. De fet no trobo malament que els guiris que ens visiten paguin per mantenir en bon estat el parc, el que ja no m'agrada ni gens ni poc, és que els barcelonins ho hagin de fer, prou impostos que paguem ja.  Hi ha dies però, que l'entrada és gratuïta, però el divendres que és el dia que vàrem anar era dia de pagament.. Així que vam donar mitja volta i desprès de fer unes fotos a la façana del palau que està en condicions deplorables (quan el Consistori posarà mans a l'obra i el rehabilitaran?),  circumvalàrem  pel darrera al recinte de les Llars Mundet i les Universitats allà ubicades per anar a buscar el c. Vayreda .

Si voleu saber la història del Palau del Marquès d'alfarràs i dels Jardins del Laberint, cliqueu sobre el link que segueix.

Ens estava fent un dia molt maco i clar, amb força calor, sort que la contrada disposa de  força arbrat i feia un airet  molt agradable i així es va poder resistir la calor.

Des dels recintes Mundet, vàrem entrar als Jardins del Parc de les Heures i el Palau Gallart per la part del darrera. Aquest edifici també és un centre docent, no em feu dir quin concretament, perquè em perdo amb tantes Facultats, el que ens interessa es que vàrem poder admirar  el vestíbul, i un  dels nostres acompanyants va demanar al conserge si era possible poder visitar el refugi antiaèri que hi ha en el Palau i on durant la Guerra Civil, es va refugiar el President Companys i família.

Si voleu saber la història del Palau del Marquès d'alfarràs i dels Jardins del Laberint, cliqueu sobre el link que segueix.

Va ser una sort, ens ho van deixar fer, he de dir que la persona que ens va acompanyar era molt agradable i quedàrem força contents de la visita. D'aquí vàrem passar als jardins del Palau que són una meravella, no es poden perdre. 

Per sortir del recinte, ho férem des del carrer de l'Harmonia.

Desprès d'enllaçar amb c. Vayreda i seguir pel carrer de Natzaret,  vam arribar a Sant Genís del Agudells. Cal destacar-ne  que la majoria de carrers de la contrada tenen nom jueus, Judea, Sinaï, Vall d'Hebron, Natzaret, de fet el nom de Vall d'Hebron ve donat donat pels pares Jerònims , senyors de la contrada i de tota la Vall d'Horta, sobre el segle XIV.

Tot baixant pel carrer de Sinaï, vàrem passar per davant de Can Piteu, en els terrenys de la qual s'està acabant de bastir  un edifici molt lleig que es destinarà a cobrir algunes de les necessitats socials del barri de Sant Genís del Agudells. Per aquella contrada existia no fa masses anys, una masia coneguda com la Torre Groga, en terrenys de la qual es va construir un centre social de l'Ajuntament.

Finalment vàrem poder admirar per fora la masia gòtica de Can Figuerola. Per poder visitar el Museo Palmero que hi conté, s'ha de demanar visita prèvia, així que haurem d'anar una altra vegada donat que paga la pena veure-la per dins.

Desprès de prop de quatre hores de caminar sense masses moments de descans, finalment vàrem arribar al final del nostre viatge.

Punt i final a l'entrada del metro de la Vall d'Hebron.

Una sortida molt maca que us aconsello.