dilluns, 15 d’agost de 2011

LES MASIES QUE HI HAVIA A LA VORA DEL PASSEIG DE MARAGALL


En el Passeig Maragall  o molt a prop de la seva vora  hi havia 14 masies, algunes molt grans i importants com Can Viladomat , Torre Llobeta, Can Fargas o Can Querol i Can Sabadell , unes altres no tan grans però no menys importants com  Torre Garcini, el Mas Vintró, Can Girapells, Can Ferrer, Can Berdura, Can Barta o Can Xiringoi  i d'altres menors com can Viudet i Ca l'Eloi, de les quals només en sobreviuen  quatre.

Tristament les masies, edificis tan característics de les nostres contrades, han anat morint sota la pressió  implacable de l'especul·lació del sòl i només ens en  queden quatre:


Torre Garcini, en perill de desaparició. Actualment l'Ajuntament de Barcelona i la constructora Núñez i Navarro que la ha comprat desprès d'una  dubtosa operació, estan en negociacions per mirar de salvar-la.


TORRE GARCINI

Els veïns del Passatge on es troba la masia han obert un bloc perquè els veïns s'informin de la situació de la masia:Pel que respecte a aquest bloc, podeu trobar més informació clicant el link de sota:

Torre Llobeta : Centre Cívic de l'Ajuntament de Barcelona i Biblioteca Pública.


TORRE LLOBETA


Can Fargas ( Mas Pujol):  Recentment se l'ha quedat l'Ajuntament per instal·lar-hi una escola de música pel barri d'Horta i obrir els jardins per a us públic.


CAN FARGAS  / MAS PUJOL


Can Querol: En mans privades, és una residència per a la gent gran regida per monges.

CAN QUEROL