dimecres, 1 de juny de 2011

Família Caldentey-Serrat (Famílies antigues del barri)

En Miquel Caldentey l va nèixer el 1873 a Sa Vileta, un poble a 14 km de Mallorca i era fill de família nombrosa, concretament el més petit de 16 germans.
El sr. Miquel va arribar a Barcelona amb 18 anys i 17 pessetes a la butxaca.
Es va posar a treballar a una fàbrica relacionada amb el calçat que es deia “La Palmera” fent d’aprenent, i ben aviat el van fer encarregat.
Allà va conèixer en Magí Serrat qui li va presentar la seva germana Felicitat, amb la que poc després s’hi va casar.
Un temps més tard, es va establir pel seu compte engegant el seu propi negoci al carrer del Tigre en ple barri del Raval, on també hi va viure.

La familia Caldentey - Serrat amb els seus fills

Felicitat Serrat i un dels seus fill

Com seu fill gran en Jesús tenia problemes amb els pulmons, els metges li van aconsellar que es traslladés a viure en algun lloc de la ciutat que fos més alt, i se'n van anar al Guinardó on de bon primer, van llogar una casa tot esperant que li acabessin de construir la torre al carrer Sèrbia, que es va enllestir l’any 1920 i a la que va posar el nom de la seva dona “Casal Felicitat”. Després va fer construir tres casetes més que va llogar i a les que va posar el nom de les seves filles.

Miquel Caldentey va ser un membre destacat de la comunitat, sabia de música i cantava en el cor de l'església de la Mare de Déu de Montserrat.
Els fills del Sr. Caldentey es van casar i tots menys dos es van quedar a viure al Guinardó, on van criar als seus fills i ara també hi viuen gran part dels seus nets.