dijous, 24 de març de 2011

Inauguració de la millora del Mas Guinardó


Publicat el : 17/03/2011

Diumenge 27 de març, a partir de les 17 h., està prevista la inauguració les obres de remodelació i millora del Mas Guinardó. Per celebrar-ho, a més d'una exposició històrica i la presentació del llibre dels Gegants de Barcelona, s'ha organitzat una festa, que serà presidida per l'alcalde, Jordi Hereu, i la regidora del Districte, Elsa Blasco, i protagonitzada per algunes entitats del barri, amb música, dansa, tallers, activitats familiars, petanca, activitats mediambientals, mostres de cultura popular, jocs i una actuació de rumba.

El Mas Guinardó, un edifici de 600 anys d'història, torna a obrir les seves portes conservant la seva essència, però adaptat als nous temps, orientat a donar servei a entitats, veïns i veïnes del barri. La intervenció ha respectat al màxim la imatge de la masia, alhora que ha ampliat significativament la superfície de l'equipament. I permet tancar una antiga reivindicació veïnal, garantint espai per totes les entitats que ho desitgin i assegurant la gestió pública i la dinamització del Casal.

Ben fet però, fred, molt fred, tant de ciment no deixa lloc a la calidesa
L'obra realitzada, i que ara s'inaugura, comprèn la reforma i l'ampliació de la masia Mas Guinardó com a casal d'entitats, els jardins de Federica Montseny i les noves pistes de petanca i bar, i la urbanització de l'entorn. El nou equipament disposa de sala d'actes amb un aforament per a 200 persones, sala d'ús polivalent per a un centenar de persones, i bar; sales de tallers, reunions, despatxos i magatzems per a les entitats; un local per a ús exclusiu de l'agrupament escolta Mas Guinardó, i dotze pistes de petanca als jardins de Federica Montseny, amb caseta vestidor.

La urbanització de l'entorn ha inclòs la pavimentació de tota l'àrea, la qual cosa ha modificat els perfils de la zona de l'esplanada superior i suprimit les voreres als carrers Feliu i Antic del Guinardó, i s'hi ha creat una plataforma única. S'ha modificat la xarxa de clavegueram amb la construcció d'una nova al carrer Antic del Guinardó, i s'han soterrat la xarxa elèctrica, d'enllumenat públic i de telefonia. La modificació de la xarxa de serveis ha comportat la connexió de servei d'aigua i de rec automàtic. S'ha aprofitat també per renovar la capa asfàltica al carrer Maspons i Labrós.

El Casal d'Entitats Mas Guinardó compta actualment amb una superfície útil de 1870 m², entre la planta baixa els tres pisos i el badalot. Més 1130 m² en terrasses i balcons. És un equipament municipal de proximitat, que actua com a promotor de la vida social i cultural del barri. Està orientat a donar suport, bàsicament, a entitats del barri.

* informació: De la web del Districte Horta-Guinardó

3 comentaris:

carme ha dit...

A la meva manera de veure, pràctic i fred, sembla abandonat i deixat anar sobre una plataforma grisa i impersonal. Una pregunta, el terra del que reprsenta ara la terrassa del Mas, no hagués pogut ser de color vermellós per donar-li una mica de vida al conjunt, i plantar algun arbust verd en testos ben grans perquè no sembli terra herma tot plegat ?

Pere Nieto ha dit...

Carme, si vols demà diumenge en parlem, tant al Turó d ela Rovira com al Mas Guinardó. Personalment també et puc donar les meves opinions

carme ha dit...

alla ens veurem. Gràcies