divendres, 11 de març de 2011

CAN CLARIANA - un viatge en el tempsEn un altre post d'aquest bloc hem parlat de la masia de Can Clariana al barri del Congrès, estava situada una mica més avall de Ca l'Armera en la cantonada Concepció Arenal - Cardenal Tedeschini.


Can Clariana de la família BoadaPintura de l'entrada de la masia


Moltes persones es pensaven  que el nom Clariana es corresponia amb el cognom dels propietaris de la masia però,  no era pas així,  sinó que la finca era de la família Boada.

Quan la família Boada va vendre la seva masia, se'n van anar a viure al barri de Gràcia però ,  tot i així, no va perdre la vinculació amb les seves arrels ja que,  més tard, van ser els propietaris de la Sala de ball i patinatge "RIO DE JANEIRO" al barri dels Indians, que quan  va tancar donar pas al CINE RIO.

La Montserrat Bueno Boada, descendent de la família  Boada , viu ara mateix a la Sagrera i ens ha facilitat aquesta petita joia de pel·lícula on es poden apreciar algunes escenes de la vida en la masia i en el barri de La Sagrera.. 

És una pel.lícula dels anys 30 del segle passat i les imatges que veurem  no són tant clares com voldríem però tenen el valor del que ha desaparegut en el temps i ja no ha de tornar.

Li donem les gràcies per la seva confiança i esperem que els agradi aquests tres minuts d'imatges colgades en el vell mig de la memòria del barri.


2 comentaris:

Membre de la família ha dit...

Es trist tot passa

jamina

Mario Velasco ha dit...

NO TE ACOSTARAS SIN SABER ALGO MAS.....GRACIAS....A LAS PLANTAS LAS ENDEREZA EL CULTIVO...A LAS PERSONAS LA EDUCACION