dijous, 10 de març del 2011

CA N'EUDALD - Així no s'han de fer pas les coses.

Avui hen  visitat la masia de Ca l'Eudald al barri d'Horta. Ens ha rebut la sra. Maria  la pubilla de la masia, una persona molt activa i plena de vida que vol defensar la casa on han viscut cinc generacions de la seva família, davant la imposició de l'Ajuntament de voler expropiar els terrenys i la Masia sota l'eufemisme de convertir l'indret en un equipament verd pel barri.

Foto de Vicky Fortuna


Ca l'Eudald és una masia de dues plantes molt ben cuidada, amb uns safareigs on podien rentar  fins  a sis persones alhora i esbaldir-hi quatre. Té un parells de pous d'aigua, molts arbres fruiters i un gran hort esmeradament treballat. El senyor Francisco, el seu fill i una altra persona de la família s'hi passen hores cultivant tota mena de verdures i patates.





Foto de Montserrat Bueno


Desprès de molta lluita, la família ha aconseguit que la masia continuï essent d'us privat al menys fins que els actuals propietaris segueixin vivint,  però desprès d'això, la masia es convertira en  un equipament públic i els horts comunitaris, per a  us  i cultiu dels veïns.

Nosaltres  no entenem ni massa ni poc de lleis, només de la llei dels sentiments d'una família a la que pretenen o pretenien fer fora de casa seva, ÉS AQUESTA LA MANERA ADEQUADA DE FER LES COSES, SENYORS DE L'AJUNTAMENT?.

Aquesta no és una zona deprimida on faci falta un parc com la pluja al desert. La majoria de cases tenen un tros de jardí i estan en una zona privilegiada en quan a vistes i aires sans. ¿Serien capaços de fer el mateix, per posar un exemple, amb els terrenys que ocupa un collegi religiós que hi ha molt a prop propietaris de la masia de Can Carabassa?, sincerament no ho creiem, perquè amb certs estaments l'Administració no vol problemes.

No és que entenguem que Can Carabassa és millor opció que C l'Eudald per ser expropiada, l'exemple el citem per posar de manifest que contra les persones "normals" l'Administració es veu legitimada a imposar el seu criteri donat que darrera no existeix un poder estrucurat  prou fort per fe-li front , en canvi no es plantejaran mai fer una cosa així amb una propietat eclesiàstica.

Està molt bé que es conservin les casetes i els safareigs del carrer d'Aiguafreda però, Ca l'Eudald i les altres casetes que estan al seu costat, totes al carrer Llobregós, es mereixen un tracte similar.




Fotos originals de Montserrat Bueno




6 comentaris:

Montserrat Bueno i Boada ha dit...

M'adhereix-ho completament a l'idea i el sentiment de la Carme Martí.
Quan visites Ca l'Eudald i parles amb la Sra. Maria....surts amb l'idea reforçada de que els POLÍTICS de torn, actuen com a SENYORS FEUDALS...no hi ha dret.

carme ha dit...

malauradament és aquest el sentiment que provoquen

Anònim ha dit...

Penso que pels polítics de torn no hi ha sentiments si no els hi donen diners i poder ... Quina llàstima, quina pena, ...
Eudald

carme ha dit...

la política és la ciència del possibilisme, no pas dels sentiments, és per això que xoquen tant els sentiments de la gent amb els interessos de l'Administració. No tots el polítics, encara que ens costi de creure, aconsegueixen diners ens els tràmits administratius, tam´bé hi ha gent honesta. Espero que tot surto el millor possible per vosaltres.

Dolors ha dit...

Hola,
avui és 15/08/2013, imagino que al ser estiu a la tele "repeteixen" programes antics. Dons avui he vist un reportatge on sortía Ca l'Eudald d'Horta i per això l'he buscat a Google... i m'ha sortit aquesta página on he vist que es diu que volen EXPROPIAR aquesta masía del 1854 als seus actuals habitants.... però perqué??? perqué no pot seguir a la familia aquesta propietat, seguint a la sisena, setena generació....???
Aquestes situacions NO les puc entendre i em semblen terriblement injustes. Ojalà que puguin seguir amb la seva propietat, que com dic és SEVA!!
Us desitjo molta sort i que aconsseguiu mantenir la masía a la familia!

carme ha dit...

suposo que,el,tema deu estar,igual. L",Ajuntament va fer un pla d'urbanització dels seus i la,finca està afectada. DE moment els seus,havitatnt s'hi,poden estar mentre visquin però desprès,si les coses no canvien, la finca s'expropiarà. Jo,ho trobo molt malament tambê i molt frustrant per la familia que hi ha viscut durant generacions.