dimecres, 2 de febrer de 2011

DESTRUCCIÓ DE LES ANTIGUES MASIES DEL GUINARDÓLa modernització del barri ha donat pas a una especulació desmesurada que ha portat a la destrucció de gairebé la totalitat de les masies del districte d’Horta Guinardó. Al mapa, amb una creu vermella, les cases derruïdes. Al Guinardó hi queden només tres cases: la Torre Garcini, ara amenaçada i en mans d’una promotora privada, Can Miralletes i el Mas Guinardó: 


 


La darrera masia enderrocada (3-8-2004) va ser la de Can Girapells, al carrer Teodor Llorente.La desaparició d’aquesta masia s’afegeix a la llarga llista d’enderrocament d’edificis que poblaven el nostre barri I que han anat desapareixent.

No ens podem permetre de cap manera una nova pérdua de patrimoni històric del Guinardó.

L’Ajuntament de Barcelona té la clau per tirar enrere l’operació immobiliària i tornar a la masia de Can Garcini la qualificació urbanística de nivell C – perduda com a conseqüència del recurs presentat pels propietaris, que garantitzaria la continuïtat de la masia.

Confiem que l’Ajuntament serà sensible i farà els possibles per aconseguir que finalment la immobiliària compradora els cedeixi els drets sobre terrenys a canvi del que estimin convenient, a la fi que el barri no perdi una part de la seva memòria històrica  amb l'enderrocament d'una de les tres masies que hi queden en el Guinardó.


Associació dels Veïns del Passatge Garcini


6 comentaris:

Anònim ha dit...

la que s'assenyala com casa Ravella Pla, no està enderrocada, està a l'avinguda, desprès del centre del Guinardó. Sembla ser que casa i jardins estan cedits a l'Ajuntament quen mori l'ultima hereva que ara mateix sembla que està en una residència.

josep ha dit...

Can Planes no és el Centre social de l'Ajuntament al Barri, crec que li diuen ara la casa groga?

Serratmediterraneo ha dit...

He descobert el vostre blog i m'he entusiasmat, gràcies per la magnífica informació cercada i recollida. Ara poc apoc us aniré coneixent

carme ha dit...

El centre civic del Guinardó és l'antiga masia de Can Planes, si vas a l'entrada Guinardó - Can Planes, trobaràs la història

Toni ha dit...

Molt bona la tasca d'aquest bloc. Gràcies. A partir d'ara us aniré seguint. Un comentari: També hi ha Ca'n MAscaró, a d'alt del carrer Doctor Cadevall.

carme ha dit...

quan en Joan Corbera va fer aqyest mapa de rieres va indicar can Mascaró com Can Sors però evidentment no era pas així. Can Sors edta on ara hi ha l'Escola de Mar i Can Mascaró és la casa modernista de la que parles consruïda en 1910, per a més informaci visita:

http://memoriadelsbarris.blogspot.com/search/label/Guinard%C3%B3%20-%20Can%20Mascar%C3%B3