divendres, 7 de gener de 2011

EL NEN DE LA RUTLLA

www.diaridebarcelona.cat

Aquest és una dels pocs cops que una escultura ha canviat el nom d'una plaça. En efecte, "El nen de la rutlla", s'ha convertit en el símbol per excel·lència  del barri del Guinardó i ha aconseguir que és canviï el nom de la plaça on està ubicada que era de Francesc Puig i Alfonso, que ha passat a anomenar-se des del 2001 "Plaça del Nen de la Rutlla".L'obra es deu al escultor Joaquim Ros i Bofarull (1906-1991), que va ser deixeble d'en Gargallo . La va presentar a un concurs convocat per  l'Ajuntament de Barcelona  a la fi de dotar d'estàtues als parcs de la ciutat. Es van seleccionar 10 peces una de les quals és aquesta. La va Inaugurar l'alcalde de Barcelona Sr. Porcioles en 1961.La plaça es troba a l'entrada del Parc del Guinardó i s'ha convertit en el lloc de trobada dels habitants del barri. 

Ens permetem, al respecte, una petita juguesca,  i és la d'imaginar com seria la imatge del nen  o nena de l'escultura, si es fes ara mateix, donat  que els temps han canviat molt  i també la manera de vestir i de jugar dels nostres nois i noies.
En 2011 el Nen de la rutlla farà 50 anys i es conserva així de jove amb la capacitat de no perdre la connexió que manté amb el seu barri.

Dibuix d'en dibuixant Cesc on apareix el Nen de la Rutlla.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ara el nen de la rutlla no hi és.
Hi ha un cartell que indica la seva restauració.
Suposu que volen deixar-la com a nova.
Bé, salutacions!

Montserrat Omella